Over Julie

Bonjour, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Ben je nieuwsgierig geworden naar het verhaal achter Pâtisserie Julie? Lees dan gauw verder..

Franse patisserie is altijd al een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Bij ons thuis maakte mijn Franse moeder vroeger elke week wel een taart. Gewoon zomaar, zonder speciale reden. En met verjaardagen mochten mijn broer en ik er altijd minstens drie kiezen die mijn moeder dan voor ons bakte. Onze vakanties brachten we altijd door in een klein dorpje op het Franse platteland, bij mijn grootouders in Lotharingen. Mijn oma maakte van elke maaltijd een klein feestje en werd altijd afgesloten met een stuk zelfgemaakte taart of dessert. En natuurlijk konden we niet terug naar Nederland voordat we de auto hadden volgeladen met knapperige baguettes, verse croissants en een paar eclairs voor onderweg. 

Niet zo gek dus dat ik in de zomer van 2010 naar Frankrijk vertrok om een nieuw avontuur te beginnen, het patisserievak leren aan de prestigieuze culinaire school Ferrandi in hartje Parijs. Ik had net mijn studie Notarieel recht aan de Universiteit Utrecht afgerond en was erachter gekomen dat op een kantoor werken niks voor mij was. Ik droomde ervan ooit mijn eigen patisserie te openen in Nederland, maar niet voordat ik eerst in Parijs de benodigde ervaring zou hebben opgedaan.  

In Parijs huurde ik een minuscuul zolderkamertje in het 6e arrondissement, vlak naast le Jardin du Luxembourg en in dezelfde straat als de prachtige patisserie van Maison Mulot (destijds nog Gerard Mulot). Daar liep ik vaak langs om de heerlijke taarten in de vitrine te bekijken. Niet wetende dat ik daar niet veel later stage zou gaan lopen er vervolgens meer dan twee jaar zou blijven werken.

Na veel ervaring te hebben opgedaan bij Maison Mulot wilde ik graag wat anders zien en leren en vond een baan bij Le Grenier à Pain, een franchise boulangerie-patisserie, net buiten Parijs. Een nieuwe uitdaging, want hier was ik verantwoordelijk voor de hele patisserie afdeling!

Uiteindelijk ben ik in 2019 terug naar Nederland gekomen en ben ik sinds 2020 begonnen aan een nieuw avontuur: Pâtisserie Julie. Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als ik! 

Liefs, Julie   

 

 

Julie Stemmer van Pâtisserie Julie in Arnhem